Coaching voor

Zorgprofessionals

zorgprofessional-coaching-arnhem

Merk jij dat je dat je als zorgprofessional onder hoge druk staat, het moeilijk vind om werk en privé in balans te houden, voor jezelf op te komen en dat het moeite kost je hoofd boven water te houden? Liggen stress en burnoutklachten op de loer omdat je er altijd maar wil zijn voor de ander? Ervaar je problemen binnen het team waarin je werkt?

In het traject dat ik aanbied ga ik je inzicht geven in de oorzaken van je klachten en krijg je tools om te veranderen, waardoor je weer met veel plezier aan het werk zult gaan.

Coaching voor zorgprofessionals

Als zorgprofessional heb je vaak te maken met grote verantwoordelijkheid en hoge werkdruk.

Zorgprofessionals staan erom bekend dat ze niet snel hulp voor zichzelf vragen en altijd maar door gaan. Vaak is er ook nog sprake van onregelmatigheid in werkuren, waardoor het lastig is om werk en privé in balans te houden.

Uit onderzoek is gebleken dat je in de zorg of in de welzijnssector een verhoogde kans hebt op emotioneel overweldigende ervaringen. Cijfers wijzen uit dat het aantal werknemers met stress en burnout klachten toenemen.

Stress hoort bij het leven en is goed –  gezonde stress zet je in beweging en houdt je scherp. Maar als er lange tijd te veel stress is, werkt het verlammend, ontwijkend en maakt het moe. Je gaat slecht presteren en het lukt je niet meer om te doen wat je graag wilt doen. Stress is dan niet meer effectief, integendeel, en zelfs ongezond.

Herken je je in bovenstaande en lukt het je niet om zelf uit de negatieve spiraal te komen?

Dan zou een coachingstraject, specifiek gericht op jou als zorgprofessional je kunnen helpen.

Tijdens de sessies onderzoeken we de oorzaken van de ongezonde stress. Wat maakt dat het zover heeft kunnen komen? Vanuit deze oorzaken gaan we op zoek naar oplossingen. Je leert anders te gaan kijken naar jezelf en naar de wereld om je heen.

Thema’s die mogelijk aan de orde zouden komen zijn: timemanagement, regie op eigen werk, grenzen bewaken, samenwerken, communicatie in team, conflictmanagement, hiërarchie op de werkvloer, loopbaanplanning, balans werk prive, je energiebalans.

We stemmen de sessies volledig af op jouw persoonlijke situaties.

De ervaring leert dat een traject voor zorgprofessionals gemiddeld 8 tot 12 sessies duurt.

Wat heb je na afloop van het traject bereikt?

  • Je hebt inzicht in de oorzaak van het probleem waarmee je kunt
  • Je weet hoe je verandering kunt gaan inzetten en hebt hierin al stappen gezet
  • Je hebt weer meer energie
  • Je ervaart meer rust
  • Je komt meer voor jezelf op
  • Je weet je grenzen aan te geven
  • Er is een betere balans werk/privé
  • Je ervaart weer meer werkplezier of weet dat je andere keuzes wilt maken

Waarom dit traject volgen bij CO Coaching:

Mijn carrière ben ik in de jeugdzorg gestart als jeugdhulpverlener. Daardoor weet ik wat het werken in de zorg betekent en wat het van je vraagt. Daarnaast heb ik als manager èn als coach binnen diverse zorgorganisaties al veel zorgprofessionals van verschillende disciplines begeleid in hun vraagstukken en dilemma’s.

Ik heb ervaring in het coachen van medisch specialisten, psychologen, systeemtherapeuten, verpleegkundigen, gezinsbehandelaren, pedagogisch medewerkers, sociotherapeuten en (medisch) secretaresses.