Ontwikkeltraject
Coachend Leidinggeven

co-coaching-management

Ben je als leidinggevende niet helemaal tevreden? Zou je moeiteloos je werk willen doen?  Hoe zou het voor je zijn als je op een natuurlijke wijze je medewerkers kunt inspireren, motiveren en activeren, en je meer verantwoordelijkheid bij je teams kunt leggen?

Voel jij voor een coachende stijl van leiding geven, maar vind je het lastig dit in de dagelijkse praktijk vorm te geven?

Om je hierbij te helpen bied ik een coachprogramma voor coachend leidinggevenden aan. Afgestemd op jouw hulpvraag gaan we aan de slag om bovenstaande te realiseren.

Programma Coachend Leiderschap

Leidinggeven is een vak apart met verschillende dimensies: je bent leider, manager en coach in één. Leidinggeven doe je vanuit je hele persoon. Om het beste uit jezelf, je team en je organisatie te halen is het belangrijk om regelmatig stil te staan bij je eigen persoonlijke ontwikkeling en je effectiviteit als leidinggevende.

In dit programma ga leren hoe jij je individuele medewerkers én je teams effectief gaat leren aansturen op resultaatverantwoordelijkheid in een veranderende organisatiecontext. Je brengt je medewerkers en teams in contact met hun mogelijkheden, zodat zij zo optimaal mogelijk hun werk kunnen doen. Dit draagt bij aan het realiseren van de afdelings- en organisatiedoelen.

Daarnaast leer hij hoe jij je (nog beter) kunt ontwikkelen tot coachend leidinggevende.

We trekken de drie rollen leider, manager en coach uit elkaar. Je gaat leren deze drie rollen toe te passen en je gaat ontdekken hoe ze elkaar kunnen versterken.

Tijdens het traject nemen we jouw gedrag als leidinggevende onder de loep. Welk gedrag laat je zien, en wat is het effect van wat jij inzet op anderen? Welke stijl van leidinggevende laat je nu zien en wat gebeurt er als je een andere stijl gaat inzetten?

In het programma is veel ruimte voor jouw persoonlijke situatie. We werken vanuit de casuïstiek die jij inbrengt.

 

Wat heb je na afloop van het traject bereikt?

  • Je brengt jouw rol als coachend leidinggevende naar een hoger niveau en je weet hoe jij je leiderschapsvaardigheden effectief kunt inzetten.
  • Je wordt je bewust van de waarden en normen waarop je het leidinggeven baseert en krijgt inzichten in het effect daarvan op je coachstijl.
  • Je kunt aansluiten bij het niveau van je medewerkers, zodat je als coachend leidinggevende resultaatgericht kunt coachen.
  • Je krijgt inzicht in jouw eigen stijl en kunt effectief omgaan met weerstand en belemmeringen
  • Je weet jij jouw persoonlijke kwaliteiten in te zetten, ken jij je valkuilen en weet jij deze te managen.
  • Je hebt meer zelfkennis, zelfvertrouwen en inzicht in het vak.
  • Het allerbelangrijkste: je ervaart meer werkplezier en minder werkdruk.

 

Waarom dit traject volgen bij CO Coaching?

In mijn carrière heb ik verschillende leidinggevende functies gehad. Ik weet wat het leidinggeven inhoud en waar je allemaal tegen aan kunt lopen. Ik ken de valkuilen en weet hoe lastig het soms kan zijn. Maar ik weet ook hoe daar mee om te gaan en wat er voor nodig is het beste uit je zelf en je team te halen.

De opleiding coachend leidinggeven die ik gevolgd hebt, vormt samen met mijn ervaring de basis van dit programma. Inmiddels zijn al een flink aantal leidinggevenden je voorgegaan, met positief resultaat.