De 5 stappen om succesvol te kunnen manifesteren
29 March 2022
Word een magneet voor alles wat je aan wilt trekken in de toekomst!

Leren werken met de wet van aantrekking en leren manifesteren winnen aan populariteit. Er is steeds meer kennis beschikbaar. De online cursussen, trainingen, podcast, events en workshops schieten als paddenstoelen uit de grond.

Waar manifesteren een aantal jaar geleden nog als zweverig werd afgedaan, is dat nu echt niet meer het geval. Bevindingen uit de kwantumfysica en de neurologische wetenschappen bevestigen dat het mogelijk is om energie vóór je te laten werken en zo de doelen die je gesteld hebt te realiseren.

Wat zijn nu de 5 stappen die je moet nemen om je doelen en verlangens werkelijkheid te laten worden?

1. Bepaal je gewenste situatie!

Hoe beoordeel je je huidige situatie? Je liefdesleven, werk, studie, gezinssituatie, sociale leven, financiële situatie? Zou je dingen liever anders zien?

Hoe zou je willen dat je nieuwe situatie eruit ziet en wie ben jij dan? Waar ben je, wat doe je, met wie ben je, wat heb je, en heel belangrijk: hoe voel je je? Hoe concreter en specifieker jij weet wat jij wilt, hoe beter!

Er zijn verschillende tools om dit verlangen krachtig uit te zenden (visualisatie, meditatie, affirmaties, werken met een vision board). Richt je aandacht op de situatie die je wilt, en focus, hoe meer kracht ernaar toe gaat.

2. Vertrouw er volledig op dat je verlangen uit komt!

We vertrouwen erop dat de zon elke dag opkomt. We vertrouwen erop dat ons lichaam werkt. We vertrouwen erop dat de seizoenen elkaar af wisselen. Hetzelfde vertrouwen mag je hebben in jouw dromen en jouw doelen. Alles wat je kunt geloven is mogelijk!

Geef negatieve gedachtes of emoties niet de kans te gaan ‘meespelen’ in je visualisaties. Want als er een stemmetje in je hoofd komt dat jou vertelt dat het toch niet mogelijk is, dan gebeurt er precies het tegenovergestelde van wat je wilt! Dat stemmetje in je hoofd kun je afleiden door bepaalde gedragsveranderende methodieken in te zetten als “the choose again” methode van Gabrielle Bernstein

Zolang je kunt focussen met een positieve emotie is het goed. Een positieve emotie versnelt het manifestatie proces. Je kunt echter alleen maar focussen met een positieve emotie als je werkelijk kunt vertrouwen en geloven dat het waar kan zijn.

Voel je dat dit vertrouwen of geloof er niet echt is? Doe dan een stapje terug, maak het kleiner en focus je op wat je wél kunt geloven.

3. Verwacht dat het naar je toe komt

Je  weet dat het er al is, dus je kunt niets anders dan verwachten dat gaat gebeuren wat jij hebt uitgezonden. Je weet alleen niet hoe het zich zal gaan ontwikkelen en wanneer het naar je toe komt, en dat is voor jou helemaal oké.

Blijkt dat er toch nog iets is dat je hierin tegenhoudt, onderzoek dan de onderstroom. We zijn allemaal geprogrammeerd en vaak houden deze oude conditioneringen en vaste patronen ons in de huidige situatie en maken dat we nog niet helemaal kunnen en durven te vertrouwen in het nieuwe.

Jouw overtuigingen zijn de filter waardoor je naar de wereld kijkt en bepalen welke gedachten je hebt en wat je ermee doet. Belangrijk is om te beseffen dat jouw overtuigingen geen feiten zijn. Het zijn slechts verhalen die je jezelf keer op keer hebt verteld of die je keer op keer hebt gehoord in je leven. Het zijn onbewuste programma’s geworden, die telkens automatisch naar boven komen.

Word je hier bewust van en ben bereid om deze los te laten zodat er ruimte komt voor jouw nieuwe ik. Bewustwording hiervan zal er toe leiden dat de energie verandert!

4. Onthecht je van de uitkomst

Het hoe precies en het wanneer mag je gaan loslaten. Dat is niet aan jou. Dat wordt voor jou bepaalt, jij zult de controle hierover helemaal los moeten laten.

Hoe kun je de controle loslaten?

Door anders te gaan denken!  Elke keer als er zich een situatie voordoet waarop je merkt dat je iets wilt controleren jezelf afvragen: kan ik dit controleren? Kan ik het veranderen? Op het moment dat je iets niet kunt veranderen, laat je het los.

5. Onderneem actie

Kom in actie als je voelt dat er iets op je pad komt dat je in de goede richting van je wens brengt. Als jij intuïtief voelt dat je iets moet doen, enthousiasme voelt over iets dat te maken heeft met je doelen of verlangens: onderneem actie ook al is het spannend. Luister naar jouw intuitie.

Er is een groot verschil tussen iets doen vanuit gemotiveerde actie en doen vanuit wilskracht.Hoe vaak komt het niet voor dat je een goed idee krijgt, maar pak je niet door! We maken dan een to do lijstje en schrijven het op voor later en vergeten het vervolgens. Daarmee maak je het moment vaak kapot.

Durf door te pakken, ook al is het eng of spannend!

Kortom: Om de wet van aantrekking voor je te laten werken zul je veranderingen in je leven moeten doorvoeren en nieuwe gewoontes en routines aan moeten  leren. Want wat je aandacht geeft groeit! Geef aandacht aan dat wat jij wilt en waar jij naar toe wilt!

Dat klinkt simpel, en dat is het in principe ook, maar in de praktijk is dat niet zo makkelijk.Je loopt namelijk keihard tegen oude overtuigingen, vastgeroeste patronen en onbewuste processen aan die je al je hele leven bij je draagt. Deze zul je eerst moeten gaan herkennen en erkennen. Is de bewustwording aanwezig, dan ben je er klaar voor om aan gedragsverandering te gaan werken.

Jouw mindset, jouw manier van denken kun je trainen.

Het is mogelijk om van denken in beperkingen of vasthouden uit angst voor het onbekende te gaan naar openstaan voor groei, kansen en verbetering! Je wilt een groei mindset en geen fixed mindset!

Hoe wordt je nu succesvol in manifesteren?

Herhaling is key. Oude gewoontes verander je niet zomaar, daar moet je wat voor doen. Met genoeg motivatie en de juiste dosis discipline kom je een heel eind.

Minder goed in volhouden en jezelf motiveren? Er zijn in ons land voldoende manifestatie of mindsetcoaches te vinden die met je mee kunnen kijken, je kunnen ondersteunen, motiveren, aanmoedigen of je een schop onder de kont kunnen geven! Soms is het fijn een stok achter de deur te hebben om gedragverandering vol te houden. En is dat eenmaal gelukt? Dan gaat er een wereld voor je open! Geloof mij!

Vandaag al beginnen? Bekijk geheel vrijblijvend de trajecten die ik aanbied.Je bent van harte welkom. Ik begeleid je graag naar een leven vol positiviteit, plezier, geluk en overvloed.

happy-2021-coaching-arnhem