Online Coaching, nooit aan beginnen!
11 May 2021

Toen ik startte met mijn coachpraktijk kwam de gedachte om via een beeldscherm te gaan coachen niet eens bij me op. Geen haar op mijn hoofd die daar aan dacht, want het leek me eerlijk gezegd niets om deze manier van coachen toe te gaan passen.

Te onpersoonlijk, echt contact leek me onmogelijk, om maar te zwijgen van de non verbale communicatie die toch anders en minder te zien zou zijn!

Toen echter de wereld op slot ging ben ik er samen met mijn cliënten noodzakelijkerwijs mee gaan experimenteren.

En wat bleek? Ik werd fan! En vele van mijn klanten ook.

De ervaring van het coachen is nauwelijks anders. Eenmaal in de sessie lijkt het of we in dezelfde ruimte zitten. Er is echt contact, echte emotie, non verbale signalen zijn er voldoende. Interventies kunnen worden toegepast, opdrachten uitgevoerd.

Enige dat niet lukt is een zakdoek aanreiken als de emotie te hoog oploopt. Maar misschien is dat zelfs beter, want het is nergens voor nodig om als coach de emotie te stoppen.

Ik heb een klein onderzoekje gedaan bij mijn klanten en mijzelf om de voors en tegens uit te zoeken.

  • De klant heeft geen reistijd en dat wordt benoemd als grootste voordeel.
  • De klant vindt het fijn om thuis zelf zijn/haar plek uit te zoeken
  • Als we afspreken in de avonduren hoeft er geen oppas geregeld te worden
  • Ik heb een groter bereik van klanten, omdat ze nu van veel verder weg kunnen komen.
  • Ik heb minder voorbereidingstijd nodig. Geen koffie, thee. De praktijkruimte hoeft niet opgeruimd 🙂
  • In het begin was het met de techniek wel wat zoeken. Slechte wifi, niet meteen verbinding kunnen krijgen met de client.  Maar dat is allemaal op te lossen.

Wat valt nog meer op?

Sinds ik online coach zoeken mijn klanten steeds vaker tussen sessie door contact via whats app. Ze houden me op de hoogte van de voortgang of stellen een vraag die niet kan wachten. Dat kost mij wel wat extra tijd, maar ik kan deze vragen beantwoorden op het moment dat het mij schikt. In verhouding levert het veel op, omdat ik meer onderdeel van het proces word.

Interesse om eens een online sessie te boeken en het zelf te ervaren? Neem gerust contact op voor een gratis kennismaking!

happy-2021-coaching-arnhem